Oświadczenie w sprawie pomówień wymierzonych w Stowarzyszenie Solidarni2010
data:03 sierpnia 2016     Redaktor: ArekN

Zarząd Stowarzyszenia  Solidarni2010 z prezes Ewą Stankiewicz stanowczo protestuje wobec kampanii pomówień skierowanej przeciw członkom naszego stowarzyszenia.  W rozpowszechnianej ostatnio ulotce fałszywie oskarżono kilkoro z grona Solidarnych2010 o rzekomą współpracę ze służbami w okresie PRL-u.

Atak na Solidarnych2010 dowodzi, że nasze rozpoznanie osób wrogich Polsce jest właściwe. Próby zdyskredytowania naszych członków mają uwiarygodnić w oczach opinii publicznej te organizacje, które są faktycznymi przechowalniami ludzi dawnego systemu. Zastosowano stare ubeckie metody! Ta perfidna gra unaocznia, jak niebezpieczna dla niektórych jest determinacja Solidarnych2010 w żądaniu rozliczenia winnych katastrofy smoleńskiej i nasza odwaga głoszenia prawdy.
Namiot Solidarnych2010 stoi od ponad pięciu lat na Krakowskim Przedmieściu i będzie stać, dopóki pogrobowcy systemu komunistycznego i aparatu represji PRL nie znikną ostatecznie z życia publicznego w Polsce.
Informujemy, że każdy członek zwyczajny Stowarzyszenia poddał się obowiązkowej autolustracji, a Zarząd jest w posiadaniu odpowiednich dokumentów wystawionych przez Instytut Pamięci Narodowej.

Ostrzegamy, że rozpowszechnianie wszelkich treści naruszających dobra osobiste naszych członków oraz szkodliwych dla wizerunku Stowarzyszenia Solidarni2010 będzie skutkowało wejściem na drogę prawną.

:

Zarząd Stowarzyszenia Solidarni 2010:

Ewa Stankiewicz

Natalia Tarczyńska