Oświadczenie Zarządu  Solidarnych 2010 w sprawie uczestnictwa w manifestacji w Warszawie - 14 września!
data:28 sierpnia 2013     Redaktor: Redakcja

Spotykamy się o godz. 10.30 na Rondzie Dmowskiego. O godz.11.00 idziemy na Rondo de Gaulle’a i potem w prawo, na Plac Trzech Krzyży. Na Placu Trzech Krzyży uformujemy swój sektor i dołączymy do manifestacji NSZZ „Solidarność” i wspólnie przejdziemy Nowym Światem i Krakowskim Przedmieściem na Plac Zamkowy, gdzie zaplanowany jest finał protestu i przemówienia.
Dołącz i TY!

Warszawa, 29 sierpnia 2013 r.

Zarząd Stowarzyszenia Solidarni2010 informuje, że 14 września 2013 roku w Warszawie Solidarni 2010  wezmą udział w Ogólnopolskich Dniach Protestu  przeciwko lekceważeniu społeczeństwa przez obecną władzę, organizowanych przez Międzyzwiązkowy Krajowy Komitet Strajkowy. Wzywamy wszystkie oddziały Stowarzyszenia Solidarni2010 do jak najliczniejszego wzięcia udziału w tej manifestacji. Będziemy protestować przeciwko tragicznym dla Polski rządom Donalda Tuska.

Zbiórka Solidarnych2010 będzie miała miejsce o godz. 10.30 przy Rondzie Dmowskiego
w Warszawie. Stamtąd Stowarzyszenie2010 dołączy do protestujących związkowców:
NSZZ „Solidarność”, Forum Związków Zawodowych i OPZZ.

Zarząd Stowarzyszenia Solidarni 2010:

Ewa Stankiewicz
Jacek Kazimierski
Natalia Tarczyńska
Jadwiga Chmielowska
Grzegorz Kutermankiewicz

Trasa przejścia podczas protestu "Dość lekceważenia społeczeństwa":